Vandaag zijn we in 2 verschillende ziekenhuizen geweest. Eerst ’s morgens naar het Lucas Andreas Ziekenhuis om Nova’s nieuwe neefje te ontmoeten!
Minke is bevallen van een prachtige zoon. Kylian, hele mooie naam. Wat was het bijzonder om er al zo snel bij te mogen zijn. Lieve MArtijn en Minke, gefeliciteerd met jullie wonder, wat ben ik trots en wat doen jullie het goed!
En ’s middags was ik met Nova naar de kinderarts in het BovenIJ ziekenhuis ivm haar spuug-avonturen. Eerst is ze gemeten en gewogen, 69cm en 8070gr. Daarna door de arts onderzocht, hartslag, longen luisteren, hier en daar beetje voelen, en ik mocht mn verhaal doen. Hij vond het zeer terecht dat we bij hem om hulp kwamen vragen. Ik was zelf een beetje bang als een overbezorgde moeder gezien te worden maar dat viel dus erg mee. De reactie die Nova heeft na het eten van brood of pap hoort niet bij gluten-intolerantie. Maar de arts achtte het waarschijnlijk dat het toch een allergie is voor tarwe of iets dergelijks. Daarvoor moet er bloed afgenomen worden bij Nova. Dat doen we maandag zodat de arts nog even een paar dagen had om goed na te denken waar het bloed allemaal op getest moet worden. Anders zou hij later nog iets bedenken en moeten we kleine Nova weer laten prikken.
Hij belt ons dan volgende week vrijdag terug met de uitslag en dan kijken we verder. Een vervolgstap zou eventueel kunnen zijn dat we in het ziekenhuis onder toezicht brood en pap aan Nova geven om te kijken waar de reactie van komt.
Tot die tijd probeer ik glutenvrije dingen aan Nova te geven maar ze is nog niet zo’n fan. We hebben glutenvrije pap, beschuit en brood maar na 1 hapje gaan de kaken op elkaar of wordt het weer netjes naar buiten geduwd met haar tong. Blijven proberen was het advies. Ik ga ook iets met rijst proberen, pap van maken ofzo en aardappelpuree gaat er ook goed in bij haar.
Tot zover even.