In het volgende filmpje zien jullie hoe Nova haar heerlijke glutenvrije rijstebloempapje naar binnen werkt. Ze eet echt heel erg goed. ’s Morgens krijgt ze nog borstvoeding, tussen half 10 en 11 slaapt ze meestal. Dan rond half 12 een fruithapje, meestal een halve banaan geprakt, soms geraspte appel of gepureerde mango, met een half glutenvrij beschuitje erdoor geprakt, en daarna nog een slokje borstvoeding. Om half 2 is het lunchtijd en krijgt ze een bordje pap zoals in het filmpje en een flesje water waar ze een paar slokjes van neemt. Na de lunch is het weer bedtijd. Dan tussen 4 en 5 weer een borstvoeding waarna ze soms weer een slaapje doet en tot slot om ongeveer half 7 een groentehapje. Soms met aardappelpuree erbij. Ze is helemaal dol op de pompoen uit de tuin van ome Marcel en heeft gister de sperzieboontjes uit onze eigen balkontuin gegeten. Als toetje nog een flesje dunne pap. Om een uur of 19 heeft ze er echt genoeg van en gaat ze naar bed. Soms wordt ze ’s avonds dan nog 1 of 2 keer huilend wakker en kunnen we haar het beste troosten door nog even te voeden. De meeste nachten wordt ze 1 keer wakker maar soms ook 2 of 3 keer.
Lyse had op deze leeftijd allang geen nachtvoedingen meer nodig. Die kreeg alleen ’s morgens nog 2 keer borstvoeding en verder at ze redelijk goed met ons mee. Een heel verschil dus. Maar door ’s nachts te blijven voeden houden we het ook wel in stand. Volgende week maar eens advies vragen bij het consultatiebureau hierover.
Als het goed is wordt ik vandaag gebeld door de kinderarts. Uit de bloedtest was geen allergie gekomen maar de arts vond mijn verhaal zo specifiek op een allergie wijzen dat hij het bloed nogmaals wilde laten testen op tarwe allergie. Ook zou hij advies gaan vragen bij een arts van de afdeling kinderallergie van het AMC. En wilde hij de provocatietest eventueel daar laten uitvoeren.