Lieve Nova, we posten lekker veel foto’s van je, omdat we dat zo leuk vinden. Maar daardoor blijven de verhaaltjes zoals we die voor je grote zus altijd schreven op Lyse.nl, wel wat achter. Daarom maar even de stoute schoenen aangetrokken en even wat getypt.

Ik heb net een leeftijdsteller op je website gezet en zo zag ik dat je al weer 10 weken oud bent. Wat gaat de tijd toch snel. Het lijkt wel gisteren toen mama en ik in het ziekenhuis waren en jij werd geboren. Je doet het zo ontzettend goed! Je slaapt fantastisch en eet super. Papa en mama mogen heerlijk doorslapen ’s nachts van je.

Eigenlijk hebben we dus helemaal niks te klagen, je doet het immers zo goed. Maar als papa dan moe thuiskomt van zijn werk en je bent aan het huilen, vind ik het blijkbaar toch nodig om af en toe wat geïrriteerd te zijn. En dat terwijl je gewoon honger hebt of niet kan slapen. Niet zo slim dus van papa. Zeker als ik vandaag een verhaal hoor van een collega die een zoontje heeft die net zo oud is als jij waar het helemaal niet goed mee gaat. Zijn hartje is te groot en de kans is groot dat hij niet ouder dan drie jaar oud wordt. Drie jaar, zo oud is jouw lieve zus Lyse nu. Ik moet er niet aan denken dat zij er opeens niet meer zou zijn of dat dat het toekomstbeeld voor jou zou zijn. Ik word er eerlijk gezegd een beetje verdrietig van als ik daar bij nadenk.

Snel maar wat vrolijker nieuws dan: je was gisteren voor het eerst op de kinderopvang! Even een uurtje wennen. Samen met mama. En vandaag mocht mama je zelfs al even achter laten bij Renate, zodat mama een boodschap kon doen. Spannend hoor. Maar als je het zo goed als je grote zus doet dan voorzien we geen problemen.

Je ligt nu al lekker te slapen in je bedje. Het is al bijna half 12, ik denk dat papa en mama lekker naast je komen liggen. Jij in je wiegje en wij in het grote bed. Over een paar maanden mag je al bij Lyse op de kamer. Dat is gezellig. Papa heeft laatst een echte meidenkamer voor jullie gemaakt, hopelijk vind je het leuk.

Slaap lekker lieverd.

Papa