Hallo,
Nova had vandaag voor het eerst een half broodje gehad. Dat ging er in als pap, beter zelfs nog want pap vindt ze maar niks. Een paar uur later toen we even buiten gingen wandelen, met Nova in de draagdoek, moest ze opeens spugen. En niet zo maar, het kwam vanuit haar tenen en ze kreeg geen adem meer door het slijm wat in haar keel vastzat. Vreselijk was het, want doordat ze geen lucht kreeg voelde ze helemaal slap en warm aan. Ik heb mijn vinger in haar keel gestoken en dat hielp wel. Geen idee hoe lang dat duurde maar ze ging weer ademen. Buurvrouw Miranda was net buiten een brief posten en ik vertelde het haar en mocht even een kopje thee bij haar drinken om bij te komen.
Maar daar gebeurde het nog een keer, weer helemaal slap en suf, wat een naar gevoel is dat toch. Ze vroeg of ik niet even met Nova naar het ziekenhuis wilde en daar ben ik toen meteen heengegaan. Nova was heel suf en heeft daar ook nog 2x gespuugd. In de wachtkamer en tijdens de intake hing ze maar een beetje op schoot terwijl ze normaal helemaal niet stil kan zitten. Er zou een arts komen kijken en tijdens het wachten daarop begon Nova weer wat geluid te maken gelukkig. Dit was inmiddels alweer een uur na het eerste spuugje. Bij de controle weer helemaal aan het spartelen en lachen dus gelukkig deed ze het weer.
Hij heeft overlegd met de kinderarts en ze achten het onwaarschijnlijk dat het een allergische reactie op het brood was. Waarschijnlijker dat haar maag gewoon nog moet wennen aan het vaste voedsel. De suffigheid kwam wel door de ademnood en de vermoeidheid van het spugen. En ook nog een mogelijkheid dat ze gewoon ziek aan het worden is en dat we dat de komende dagen nog gaan merken. Dus…. Even een paar dagen geen brood geven. Kijken of ze ziek wordt, dan was dat het dus. Zo niet, weer beetje brood proberen. Als ze weer last krijgt via de huisarts verder laten onderzoeken.
Een spannende middag dus even. Ben heel blij met mijn buurtjes want Lyse was ondertussen lekker daar aan het spelen. En het kopje thee heb ik daarna alsnog gehad.

En dan nog even wat positiever nieuws: Nova begrijpt ons al!! Als ze op de bank kruipt en richtinng de rand gaat zeg ik altijd: “Voetjes eerst” en dan duw ik haar benen van de bank en glijdt ze van de bank af tot ze staat. Vandaag zei ik het weer en deed ze zelf haar voetjes over de rand!!! En geen toevalstreffer, we hebben het vanavond nog 2x herhaald.

Nu even wat foto’s posten van Nova bij dr McDreamy!