Even een update over de gezondheid van Nova.
Ze doet het heel erg goed. We waren natuurlijk erg geschrokken toen ze voor het eerst broodjes had gehad. Op advies van de arts op de eerste hulp afdeling hebben we het een paar dagen afgewacht en toen weer wat brood geprobeerd gedoopt in moedermelk. Op deze manier zou het lekker zompig worden en dus makkelijk weg te werken. Na 2 of 3 minihapjes had ze alweer genoeg gehad.
Even later ging ze naar bed waar ze 2,5 uur lag te slapen. Toen ben ik toch maar even gaan kijken in haar kamertje. Haar hele bedje was onder gespuugd en Nova werd niet wakker toen ik binnenkwam. Toen ik haar hoofdje optilde viel die weer naar beneden. Ik dacht echt even dat het nu helemaal mis was. Ik riep heel hard: “Elmer kom” en toen schrok ze gelukkig wakker en begon ze te huilen. Elmer was gelukkig niet zo geschrokken als ik want hij had vlak daarvoor nog op de babycam gezien dat ze met haar handje bewoog. Eigenlijk was er dus weinig aan de hand behalve dat ze weer gespuugd had na het eten van brood en dat ze vast sliep.
Ik ben bij de huisarts langsgegaan in de week daarop. die dacht ook niet aan gluten/tarwe-allergie maar ook aan de structuur van brood waardoor Nova zou spugen. Ze adviseerde me om ‘vloeibare gluten’ te geven zoals pap of een liga door het fruithapje en Nova dan goed in de gaten te houden.
Ik heb haar een paar dagen later een paar hapjes pap gegeven. Ze vond het heerlijk. Tijdens haar slaapje lag ik in Lyses bed op de uitkijk.
Vlak voordat ik Lyse op zou halen bij het kdv kroop Nova over de vloer en ging heel veel spugen. Het bleef er maar uitkomen. Ik zat naast haar en hield haar handjes vast. Door haar houding kon het er wel goed uitkomen en werd ze niet benauwd. Daarna heb ik Nova in de draagdoek gedaan met haar gezicht naar voren zodat als ze weer zou moeten spugen we niet allebei onder de spuug zitten. Het was inderdaad nog een keer raak toen we het kdv uitliepen. Deze keer was ze wel even benauwd en daarna erg moe.
Weer met de huisarts gebeld en inmiddels een verwijzing gekregen voor de kinderarts. Daar ga ik woensdagmiddag naar toe. Ik ben nu glutenvrije pap aan het proberen en dat is de afgelopen 3 dagen goed gegaan. Het is heel vloeibaar dus een beetje moeilijk naar binnen te krijgen bij Nova want die houdt niet van flesjes. Ze heeft er niet zoveel van gehad maar het blijft er in ieder geval in zitten. Morgen misschien even glutenvrij brood kopen en proberen. Dan heb ik wat meer info om aan de kinderarts te geven woensdag.

Verder is Nova nu snipverkouden. Ze snottert de hele dag en nacht door. Hierdoor slaapt ze slechter. Lekker veel extra aandacht geven dus.